About Us

     The Assamese cuisine is the regional cuisine of Assam. Khorikaa presents a mixture of different indigenous style with considerable regional variations and with some external influences coming with a twist of modernisation. Khorikaa is characterized by the mixture of race and tribal communities but keeping in mind both its culture and taste. A traditional meal in Assam begins with a khar, a premium dish named after the main ingredient and ends with a tenga, a sour dish. Khar (খাৰ) is an old aged main dish of the Assamese culture, mainly prepared by ashes of a banana stem which is then filtered out. Tenga( টেঙা) in terms means ‘sour’, which in assamese culture is a high expected dish, popularly the ‘maasor-tenga jul’( মাছৰ টেঙা জোল ). It is primarily prepared by fish which is cooked either with Elephant-Apple(ঔটেঙা) or Fermented Bamboo shoots( খৰিচা). Both the dishes popularize as a traditional meal in Assam.

img


     প্ৰকৃতিপ্ৰদত্ত সহজলভ্য উপকৰণ আৰু থলুৱা ৰন্ধন-প্ৰণালীৰে প্ৰস্তুত কৰা ‘অসমীয়া খাদ্য-সম্ভাৰ’ বৰ্তমান দেশ-বিদেশৰ খাদ্যৰসিক সকলৰ চৰ্চ্চাৰ বিষয় । উপাদেয় এই খাদ্য-সম্ভাৰ’ পৰ্যটক সকলৰো আকৰ্ষণৰ বস্তু । খাৰ-খাৰলি-খৰিচা আৰু পানীটেঙাই অসমীয়া আখলত বিশিষ্ট স্থান অধিকাৰ কৰি আছে । বাও-শালি-জহা-বৰাৰ তেলেতীয়া চাউল, খাৰ-টেঙা,তিতা-জ্বলাৰ বিবিধ ব্যঞ্জন, পাতত দিয়া,ভাপত দিয়া, অঙঠাত দিয়া উপাদানৰ নানা তৰহৰ পিটিকা, কাহুদী আৰু চাটনিয়ে সকলোকে ‘পৰিতৃপ্ত-ভোজন’ৰ প্ৰশান্তি প্ৰদান কৰে । গ্ৰাহকক নিভাঁজ থলুৱা খাদ্যৰ জুতি আৰু তৃপ্তি প্ৰদান কৰিবলৈ আমাৰ ভোজনালয়ত পৰিৱেশিত খাদ্য-সম্ভাৰৰ তালিকা উল্লেখ কৰা হ’ল ।

How does it work ?

................................

Our history

..............................................

© 2018 khorikaa.co.in . All rights reserved | Design by OTECHNIX